Nedjelja, 14 Aprila, 2024

“Zlatni septembar” obilježen i u Srebreniku

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ 30.09.2020.godine realizovalo je završne aktivnosti u sklopu “Zlatnog septembra” koji se u svijetu i u BiH obilježava kao mjesec podizanja svijesti o pojavi malignih oboljenja kod djece i mladih.


U Srebreniku na sportskom poligonu Prve osnovne škole oformljena je “živa” zlatna vrpca, u znak podrške mališanima oboljelim i izliječenim od raka, i u znak sjećanja na sve prerano preminule mališane. Ovom prilikom učenicima i osoblju škole je uručen i donatorski ček, te plaketa za društvenu odgovornost za pobjedu na nagradnom konkursu “Ljubav i podršku pruži – nagradu zasluži”.

-“Zahvaljujemo se udruženju Pipol Tuzla, na divnoj zlatnoj plaketi. Posebno nam je draga i značajna iz razloga što smo dobili Plaketu za društvenu odgovornost. Ponovo smo zapalili svjetla podrške i nade za djecu oboljelu od raka. Hvala svim zaposlenicima Prve OŠ, a naročito kolegici Hadžeri Memić”, rekao je tom prilikom direktor Prve osnovne škole Haris Mehmedović.

U općini Lukavac je istog dana u 19.00.h upriličen performans osvijetljena je zgrada Općine usimbol “Zlatne vrpce” koja je međunarodno priznati simbol borbe protiv raka u dječijem dobu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI