Subota, 18 Maja, 2024

62 studentska kredita i 26 stipendija učenicima srednjih škola iz Srebrenika

muhamed-jasarevic-za-web,

Prije desetak dana Općina Srebrenik raspisala je javni poziv za dodjelu stipendija i kredita nadarenim učenicima i studentima s područje ove općine za tekuću školsku odnosno akademsku godinu.

Prema riječima Muhameda Jašarevića, šefa Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Srebrenik, u tekućoj školskoj godini dodijelit će se 62 studentska kredita i 26 stipendija učenicima srednjih škola.

Javni poziv  se završava 1. novembra 2016. godine, a nakon razmatranja pristiglih zahtjeva posebna općinska komisija će sačiniti rang-listu kandidata kojima će se dodijeliti učeničke stipendije i studentski krediti. Prilikom utvrđivanja rang-liste, ističe Jašarević, presudni će biti uspjeh u dosadašnjem školovanju i socijalni status kandidata.

Učenicima koji ostvare pravo na dodjelu stipendija u narednih deset mjeseci isplaćivat će se po 50 maraka, dok studentski krediti iznose 80 maraka mjesečno. Za isplatu učeničkih stipendija i studentskih kredita iz budžeta općine Srebrenik izdvojit će se 65.000 maraka.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI