Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Anesa iz Srebrenika treba našu pomoć – uključite se

anesa

Anesa Imširović je 11 – ogodišnja  djevojčica iz Srebrenika, koja je do prije četiri mjeseca imala sretno djetinjstvo. Rodjena je kao zdravo dijete, odlična je učenica VI razreda Prve osnovne škole u Srebreniku.Medjutim,  nad njeno sretno djetinjstvo nadvili su se zlokobni oblaci  kada je iz, još uvijek nepoznatih razloga počela da pada u nesvjest. Bezuspješno liječenje i ptretrage u UKC-u Tuzla roditeljima su bile indikacija za obavljanje pretraga i u zagrebačkoj bolnici, koje, na žalost nisu dale rezultate.

nalaz

 Naprotiv, prema riječima Anesine majke Mire, njeno stanje je svakim danom sve gore. -“Posljednjih 15 dana, Anesa gubi svijest i po 10 puta dnevno”, kaže zabrinuta majka. Tračak nade da će ustanoviti prave uzroke nesvjestica dali su ljekari klinike u Beogradu.

nalaz1

No, i pored stalnog zaposlenja, pa i dodatnih poslova, otac Mirza je nemoćan pred troškovima pretraga i eventualnog liječenja u Beogradu. Anesini školski drugari, vršnjaci i građani Srebrenika su se ponovo ujedinili u borbi za život. Šminkeri, fotografi, slikari, tatoo majstori… odvajaju dio svog honorara za malu Anesu. Učenici se odriču užine ili sokića kako bi dali svoj prilog. Svako pomaže koliko može. Interventna novčana pomoć već je stigla u prave ruke.

nalaz2

No, mala Anesa i njeni roditelji i dalje žive sa strahom od budućnosti. Zbog toga molimo sve one koji mogu novčano pomoći ovoj prekrasnoj djevojčici na putu do zdravlja, neka se javi lično njenom ocu Mirzi Imširoviću na telefon broj 061/ 957 – 125. Uplate se mogu izvršiti na račun otvoren u Vakufskoj banci:

racun

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI