Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Autoceste FBiH: Od danas jednostavnija dopuna i raspodjela novca za korisnike ACC-a

“ACC prepaid-biling sistem pruža korisniku uvid u stanje računa preko web portala u svakom trenutku, omogućava na brz i jednostavan način dopunu računa i raspodjelu novčanih sredstava, uvid korištenja ACC usluge u ranijem razdoblju, kao i prikaz uplata svih novčanih sredstava. Za prijavu na sistem preko web portala potrebno je unijeti odgovarajuće korisničko ime i lozinku koju korisnik dobije na specifikaciji ACC Tag uređaja prilikom prelaska na novi obračunski sistem”, saopćeno je iz Autocesta.

Kako se navodi, sistem nudi mogućnost raspodjele sredstava na način da svi ACC Tag uređaji podjednako koriste novčana sredstva sa zajedničkog računa, ali i ostavlja mogućnost korisniku da pojedinim ACC Tag uređajima dodijeli određena sredstva, odnosno da ograniči iznos sredstava koji određeni ACC Tag može potrošiti sa zajedničkog računa.

“U proteklom razdoblju Sektor upravljanja i održavanja je aktivno radio na poboljšanju ACC usluge, što je rezultiralo novim prepaid-biling sistemom koji će značajno olakšati kontrolu prolazaka i dopuna računa korisnicima ACC Tag uređaja. Ovo je prvi korak u cilju optimizacije elektronske naplate cestarine, u smislu prilagođavanja iste korisniku. Pored navedene usluge za sve korisnike autoceste stavili smo u funkciju help desk centar pozivom na besplatni broj 080 02 03 06, čija je svrha biti 24 satna podrška korisnicima autoceste“, izjavio je Marin Jelčić, izvršni direktor Sektora za upravljanje i održavanje u JP Autoceste FBiH.

ACC Tag uređaj može se kupiti na naplatnim mjestima, a svi korisnici ACC usluge ostvaruju bonus od 20 % na svaku dopunu novčanih sredstava na ACC račun. Svi postojeći korisnici ACC usluge dolaskom na naplatno mjesto mogu izvršiti reprogramiranje svojeg ACC Tag uređaja na novi ACC prepaid-biling sistem bez dodatnih troškova.

Kreiranjem jedinstvenog korisničkog računa se omogućava kontrola nad svim ACC Tag uređajima u posjedu jednog korisnika bilo da se radi o fizičkom ili pravnom licu.

“Cilj JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je uvođenjem novog ACC prepaid-biling sistema smanjiti gužve na naplatnim mjestima za dopunu ACC Tag uređaja, povećati broj korisnika ACC usluge, što automatski implicira povećanje protočnosti prometa, umanjuje ispuštanje CO2 u atmosferu, povećava sigurnost u prometu, te pridonosi smanjenju broja prometnih nezgoda”, zaključuje se u saopćenju. (KLIX)

MC

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE