Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

BIHAMK – Zbog mokrog kolovoza i udara vjetra preporučuje se oprezna vožnja

Zbog pretežno mokrog kolovoza, kao i učestalih udara vjetra,  savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu. Posebnu pažnju skrećemo na mogućnost nailaska na pokidano granje, kao i odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Danas počinju radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 Jajce-Mrkonjić Grad na ulazu u Jajce, zbog čega će se saobraćati usporeno jednom trakom.

Sanacija mosta izvodi se i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, gdje je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1, Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti