Subota, 20 Aprila, 2024

“Dani Povelje 2024”: U prepunoj sali Doma kulture u Srebreniku odigrana predstava “Djelidba”

Manifestacija “Dani povelje 2024” nastavljena je večeras u prepunoj Kino sali Doma kulture u Srebreniku, izvedbom pozorišne predstave “Djelidba”, autora Skendera Kulenovića, u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Tuzla. Režiju potpisuje Miralem Zubčević.

Glumački ansambl: Nenad Tomić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Adnan Omerović, Midhat Kušljugić, Elvira Aljukić, Edis Žilić, Elvis Jahić, Nedim Malkočević, Luka Spasojević oduševio je publiku u Srebreniku.

Radnja ove drame s komičnim elementima smještena je u bosansko selo, neposredno po završetku Drugog svjetskog rata. Zaplet se dešava oko humanitarne pomoći, koja treba da stigne i da se podijeli narodu. Međutim, u podjelu pomoći se upliću prsti lokalnih moćnika, koji po nacionalnom ključu što više pomoći nastoje namaknuti svome selu i svome narodu. U cijeloj zbrci oko spiskova za dodjelu pomoći, humanitarni konvoj dolazi i prolazi, a lokalni narod ostaje praznih ruku.

Manifestaciju ” Dani Povelje” organizuje Centar za kulturu i informisanje Srebrenik, uz generalno pokroviteljstvo Gradske uprave, uz podršku turističkih zajednica Srebrenika i Tuzlanskog kantona.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI