Subota, 20 Aprila, 2024

Edin Mujić (31) iz Tuzle treba našu pomoć, kako bi dobio najtežu životnu bitku

Građani su se našli pred još jednim humanitarnim izazovom. Ovaj put pomoć je potrebna momku koji je uvijek među prvim bio u akcijama kada je trebalo pomoći drugima, a sada je pomoć potrebna njemu. Ovaj tridesetjednogodišnji mladić Edin Mujić, trenutno se nalazi na liječenju u UKC Tuzla, gdje prolazi kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću. Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u ovoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih, ali s obzirom da su troškovi liječenja dostigli određenu svotu, koju njegova porodica više sama ne može finansirati, odlučili su pomoć potražiti od dobrih ljudi.

Edinu je početkom ove godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolestKod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sustavu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela da se bori protiv infekcije, točnije oslabljuje imunološki sustav. Nažalost Edinova bolest je dostigla IV stepen, tako da je pred njim izuzetno teška i duga bitka, koju će uz pomoć dobrih ljudi nada se dobiti. Samo jedan od lijekova koje Edin mora koristiti iznosi 1300 KM, a radi se o kapsulama Natulan.

Svi oni koji su u prilici, pa makar i minimalnim novčanim sredstvima pomoći Edinu mogu to učiniti putem NLB banke:

Uplate se mogu izvršiti i na lični račun Edina Mujića u NLB banci:

Transakcijski račun u KM: 1321002011992535   (račun za uplate unutar BiH)

Žiro račun banke: 132 – 730 –  00000005 – 66

Također, dostavljamo vam i kontakt broj za one koji lično Edinovoj porodici žele uplatiti sredstva za njegovo dalje liječenje 061 / 301 – 190.

Edin Mujić, zaslužuje da provede svoju mladost okružen onim koji ga vole i koje on voli. Njegovi roditelji zaslužuju da im sin još dugo godina bude zdrav i živ i da stvore još mnogo lijepih uspomena, a njegovom ozdravljenju nadaju se i brojni prijatelji, kolege, komšije. Zajedničkim djelovanjem idemo Edinu olakšati ovu najtežu bitku i podariti mu novu šansu za život.

RTV Slon

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE