Subota, 18 Maja, 2024

Epilog današnjeg požara kod Srebrenika: Jedna osoba smrtno stradala,povrijeđena 4 vatrogasca

U požaru koji se dogodio danas u krugu stovarišta građevinslog materijala “Dom Smreka” Ježinac Srebrenik, jedna osoba smrtno je stradala, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

-” Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečeno povrijeđeno jedno lice, koje je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je uslijed zadobivenih povreda na žalost preminulo. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o muškarcu N.K.(1973) iz Rapatnice”, navodi se u saopštenju policije.

Zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik a nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti, navodi se u informaciji Uprave policije MUP-a TK.

Vatrogasci,zaposlenici i građani su se borili sa vatrenom stihijom koja je zahvatila skladište u krugu firme, a gusti crni dim otežavao je gašenje požara.

Požar je prjetio i susjednoj kući,no zahvaljujući intervenciji Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik,Dobrovoljnog vatrogasnog društva i kolega vatrogasaca iz Gradačca, požar je lokalizovan i ugašen.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI