Utorak, 25 Juna, 2024

Faruk Hadžibegić već viđen kao novi selektor, ko će sa njim u stručni štab?

Faruk Hadžibegić bi danas trebao biti imenovan na mjesto selektora. Tako bi proslavljeni fudbaler FK Sarajevo trebao i zvanično biti proglašen nasljednikom bugarskog stručnjak Ivayla Peteva.

Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH zakazana je za danas u 12 sati, dok bi zvanično predstavljanje trebalo biti u 14 sati.

Što se tiče stručnog štaba, kako saznajemo, i tu će doći do promjena. Elvir Rahimić i Almir Seferović će nastaviti sa daljim radom, s obzirom na to da su obojica bila u stručnom štabu kod Peteva. Pored njih dvojice u stručnom štabu će biti i Mehmed Janjoš, Nenad Gagro i Siniša Mrkobrada.

Janjoš je već u nekoliko navrata sarađivao sa Hadžibegićem, a posljednji zajednički angažman su imali u selekciji Crne Gore. Njih dvojica su zajedno dijelili svlačionicu kao igrači, a svakako da je popularni Čala, čovjek od povjerenja novog selektora.

Nenad Gagro, trenutno radi kao pomoćnik u stručnom štabu HŠK Zrinjski, a upravo on bi trebao biti pomoćnik u stručnom štabu Zmajeva.

Za rad sa golmanima bit će zadužen Siniša Mrkobrada. Trener specijalista koji duž niz godina radi sa golmanima u Bosni i Hercegovini. Trenutno je angažovan u FK Borac.

Kao kandidati za stručni štab se pominju i Branislav Krunić, bivši trener Leotara i Borca, kao i Denis Ćorić, aktuelni šef struke GOŠK-a. A, ko će će od njih biti ostaje da se vidi na današnjem predstavljanju.

Ako se potvrdi da su ove, kako smo naveli nezvanične, informacije tačne u odnosu na prethodni stručni štab neće biti Slavena Muse, koji je readio kao pomoćnik, i Adija Adilovića, trenera golmana.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE