Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaMAGAZINOstale vijestiIvajlo Petev pred otkazom

Ivajlo Petev pred otkazom

Dobar rezultat u predstojećoj UEFA Ligi nacija biće posljednja šansa za Ivajla Peteve za ostanak na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za „Nezavisne“ iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Bugarski stručnjak nije uspio odvesti „zmajeve“ na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Reprezentacije ima seriju loših rezultata, navijači su svoje nezadov oljstvo izrazili ne dolaskom na stadion, pa je opšte mišljenje da je bh. timu potrebna šok terapija za povratak na staze nekadašnje slave i ponosa.

“Pitanje selektora je uvijek otvoreno kada rezultati nisu onakvi kakvi bi svi htjeli da budu. Grupa kvalifikacija sa Svjetsko prvenstvo je izgledala statistički i rezultatski loše, ali isto tako faktički nas je jedna – dvije utakmice dijelile od baraža, što sa druge strane nije toliko loše kao što govori ova prva činjenica. U tom smislu podijeljena su osjećajnja. Kada se sve sumira ne m ožemo biti zadovoljni, ali je stav da se Ivajlu Petevu pruži šansa još u Ligi nacija. Nakon toga ako rezultati ne budu zadovoljavajući sigurno da m ožemo očekivati neke poteze. Prije Lige nacija neće biti promjena na klupi“, rekao je izvor „Nezavisnih“ iz N/FS BiH

A kao nasljednici bugarskog stručnjaka spominju se zvučna trenerska imena poput Faruka Hadžibegića, Vladimira Petkovića, Mehe Kodre, Safeta Sušića, Vahida Halilhodžića…  Visoko na listi želja nekih od čelnika N/FS BiH rangira Slaven Bilić koji je slobodan nakon kineske epizode. Nakon što je vodio klubove poput Vest Hema i Vest Broma upitno je koliki ima finansijski, ali i karijerni interes da preuzme Bosnu i Hercegovinu. Ista priča je i sa Nikom Kovačem, koji je trenutno “uzeo duži godišnji odmor” od trenerskog posla.

„Sva ta imena su reprezentativna i sigurno da se razmišlja o njima na način da li se može postići neki dogovor, ali sam ozbiljan razgovor će ići samo onda ako u Ligi nacija se ne napravi rezultat koji nam odgovara“, tvrdi izvor „Nezavisnih“.

Kao još jedna opcija iz regiona, ali iz istočnog susjedstva, spominje se i Slavoljub Muslin koji je Srbiju konsolidovao i na kraju plasirao na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiju, a i on je trenutno bez angažmana. Portal reprezentacija.ba navodi kako bi navijači najradije vidjeli bh. trenera na klupi reprezentacije. Jedna od ideja koja se spominje je i timski angažman nekolicine bivših velikih igrača BiH koji su počeli sa trenerskim poslom poput Zlatana Bajramovića, Vedada Ibiševića, Elvira Rahimića, Mirka Hrgovića… Od već isprobanih imena na klupi BiH, najbolje kotiraju Safet Sušić, ali i Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Kada je riječ o drugim aktivnostima čelnih ljudi bh. kuće fudbala potvrđeno je da narednog mjeseca kreće izgradnja pet terena sa hibrindom travom.

„Ove godine će biti urađeno ukupno devet terena. U maju kreće pet, u razmaku od po deset dana. To je projekat koji radimo u saradnji sa UEFA“, istakao je izvor „Nezavisnih“.

Ono što će posbno obradovati navijača i klubove u BiH je najava uvođenja VAR tehnologije.

„Od ljeta ćemo imati VAR na stadionima M:tel Premijer lige BiH. Sredstva su obezbjeđena posredstvom FIFA. Riječ je o velikom projektu koji će poboljšati M:tel Premijer ligu BiH i stvoriti je dodatno konkurentnom sa ostalim ligama u Evropi“, istakao je sagovornik „Nezavisnih“.

Bh. tim u Ligi nacija igraće sa reprezentacijama Finske, Rumunije i Crne Gore.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari