Subota, 24 Februara, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, osim nekoliko tehničkih, imale i tri intervencije na gašenju požara i to na području grada Tuzla gdje je u ulici Murata Priganice gorjelo nisko rastinje na manjoj površini zatim na području općine Lukavac, naselje Bistarac gdje je došlo do šumskog požara koji je zahvatio cca 15 duluma šume i na području općine Srebrenik gdje je u centru grada, ulica 21. Oslobodilačke brigade gorjela garaža i motorno vozilo. Požari su lokalizirani i ugašeni.

 Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 196,33 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 1 m3/s.

 

Kvalitet zraka na području TK-a

Prema izvještaju Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 13.11.2018. godine odgovaro je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Lukavac i Živinice dok se na lokalitetu Mobilna Kalesija nije mogao ocijeniti.

 NUS

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „A“ je  davao  potporu učesnicima  “Marša mira Potočari – Vukovar 2018” .

Federalni tim Civilne zaštite Tuzla „B“ je obavljao poslove deminiranja na području općine Konjic (Hercegovačko – neretvanski kanton).

U protekla 24 sata KOC Tuzla je zaprimio i evidentirao prijavu za NUS od strane OSCZ Lukavac i proslijedio je za FUCZ.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti