Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili tri požara

Požari

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice  u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale su i tri intervencije na gašenju požara i to: Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja unaselju Krojčica. Općina Gradačac, Vatrogasna jedinica općine Gradačac imala je dvije intervencije na gašenju požara, manji požar na mašinskom postrojenju u naselju Vida i nisko rastinje u naselju Svici. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,20 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

M – 1.8 Šićki – Brod Srebrenik Minerski radovi izvodit će se danas u mjestu Potpeć, zbog čega će u vremenu od 11 do 15 sati dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja.

M – 1.8 Duboki Potok – Srebrenik Zbog istražnih radova u tunelu Drenik saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

NUS

„A“ tim FUCZ je obavljao poslove na uklanjanju NUS-a na području općine Lukavac.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti