Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIK"Lešinari ne lete" - promocija knjige dr. Jasmina Dorića

“Lešinari ne lete” – promocija knjige dr. Jasmina Dorića

Centar za edukaciju i strane jezike “Educa” Srebrenik, nakon duže pauze, organizuje još jednu promociju knjige. Riječ je o knjizi “Lešinari ne lete”, autora dr. Jasmina Dorića, višestruko nagrađivanog pisca, pripovjedača i doktora medicine iz Srebrenika.

Promocija će se održati u petak, 13. januara u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik s početkom u 17 sati.

dr jasko slika

Jasmin Dorić dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a neka od njih su:
-Drugo mjesto za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ na književnom natječaju „Bajramske priče“ za najbolju neobjavljenu bajramsku priču i bajramsku pjesmu 2018. godine u kategoriji bajramske pjesme, za pjesmu „Džeher“.
-Prva nagrada na 6. međunarodnom festivalu „Mihajlo Kovač“ poezije i proze za osnovce, srednjoškolce i mlade do 30 godina u kategoriji mladih do 30 godina sa pjesmama „Atomsko
sklonište“, „Biti pjesnik“ i „Pismo iz ludnice“.

-“Nepresušni izvori inspiracije su mi svakako tužne sudbine ljudi, siromaštva, gluposti ratovanja i posljedice rata i naravno, ljubav. Nikada ne zaboravljam prijatelje, učitelje, roditelje i rodni zavičaj. Mišljenja sam da mnoge pjesme nestanu u zaboravu jer se ne zapišu na vrijeme, da mnoge priče žive u nama i sazrijevaju kroz vrijeme i da pravi pisac čita između redova”, ističe mladi, plodonosni pisac.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari