Nedjelja, 14 Jula, 2024

Ministar MUP-a TK posjetio Srebrenik

sastanak2

Danas je u kabinetu načelnika općine Srebrenik Nihada Omerovića održan sastanak predstavnika Udruženja privrednika Srebrenik i loklanih vlasti s predstavnicima MUP-a Tuzlanskg kantona, Policijske uprave Gradačac i Policijske stanice Srebrenik. Na sastanku je razgovarano o materijalno-tehničkom opremanju PS Srebrenik, unapređenju stanja sigurnosti i rješavanju problema s kojima se suočavaju privrednici s područja ove općine.
sastanak1
–„Uspjeli smo definisati aktivnosti u cilju bolje tehničke opremljenosti PS Srebrenik i instaliranju sistema videonadzora u gradskom području Srebrenika i pored vitalnih saobraćajnica na području ove općine. U tom cilju privrednici su obećali pružiti finansijsku pomoć za nabavku motornog vozila za potrebe PS Srebrenik, a sve ove aktivnosti trebale bi rezultirati većim stepenom sigurnosti svih građana na području naše općine“, istakao je načelnik Omerović.
sastanak
Ministar unutrašnjih poslova TK-a Husein Topčagić naglasio je da se vode aktivnosti na kadrovskom jačanju Policijske stanice Srebrenik, što će doprinijeti rješavanju ključnog zahtjeva privrednika, a to je skraćivanje rokova za izdavanje saobraćajnih dozvola prilikom registracije vozila u vlasništvu firmi  s područja ove općine koje se bave domaćim i međunarodnim transportom robe i putnika.
sastanak3
Predsjednik Udruženja privrednika općine Srebrenik Sulejman Hercegovac posebno je potencirao problem autobuskog stajališta na raskrsnici kod Ingrama, kojim se narušava sigurnost učesnika u saobraćaju. Predstavnici MUP-a Tuzlanskog kantona, obećali su da će u saradnji s federalnim institucijama, u čijoj su nadležnosti magistralni putni pravci, u što skorije vrijeme riješiti problem spornog autobuskog stajališta. Kada je riječ o tehničkom opremanju policije, dogovoreno je da predstavnici PS Srebrenik dostave podatke o specifikaciji i cijeni vozila koje im je potrebno, nakon čega bi se, uz finansijsku podršku srebreničkih privrednika, krenulo u njegovu nabavku. Na kraju je zaključeno da se zajedničkim djelovanjem predstavnika svih institucija čiji su predstavnici prisustvovlai današnjem sastanku uspješno mogu riješiti svi problemi koji su izneseni tokom sastanka.
ps3
Treba napomenuti da su ministar MUP-a TK-a Husein Topčagić  i komesar policije MUP TK-a Fadil Šljivić danas boravili i u radnoj posjeti i PS Srebrenik.
ps2
ps1
ps

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI