Subota, 18 Maja, 2024

Na repertoaru kina Doma kulture Srebrenik dva filma

U potpuno uređenom ambijentu kino sale Doma kulture Srebrenik, u utorak 07. novembra i srijedu 08. novembra možete pogledati dva odlična filmska ostvarenja. Oba dana, u terminu od 18 sati, na repertoaru je akciona animirana komedija “Trolovi – bend na okupu”, a od 20 sati “Čuvari formule”.

Cijena ulaznice 5 KM.

Nakon dva filma o prijateljstvu i zaljubljivanju Maka (Anna Kendrick) i Zakeralo (Justin Timberlake) sada su zvanično, konačno, par! Dok se zbližavaju, Maka otkriva da Zakeralo ima tajnu prošlost. Nekada je, sa svoja četiri brata, bio dio njenog omiljenog benda Bro Zoune. Bend, ali i cijela porodica, raspali su se kada je Zakeralo bio beba, a on od tada nije vidio svoju braću. Ali, kada je njegovog brata Flojda, zbog nevjerovatnog muzičkog talenta, kidnapovalo par podlih pop zvijezda zlikovaca, Zakeralo i Maka kreću na izazovno i emotivno putovanje, kako bi ujedinili braću i spasili Flojda od sudbine, koja je gora čak i od mračne pop kulture. Pored neobuzdane radosti karakteristične za TROLOVE i u ovom filmu čućemo neke nove ali i klasične pop hitove i imaćemo priliku da čujemo neke od najvećih zvijezda muzičke industrije i najtalentovanije komičare.

Film “Čuvari formule” dobitnik je i Nagrade publike na 29. Sarajevo Film Festivalu.

Radnja filma “Čuvari formule” prati grupu naučnika u Institutu Vinča, koji u jeku hladnoratovske krize sprovode tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslavenska tajna policija odvodi na liječenje u Kliniku Kiri u Parizu.

Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. Iako je profesor Mateo cijeli svoj život posvetio borbi protiv nuklearnog naoružanja i duboko prezire projekat na kojem su radili jugoslavenski naučnici, on predlaže da se po prvi put u historiji izvede delikatna i neizvjesna intervencija zamjene koštane srži ozračenih pacijenata.

Uloge u filmu ostvarili su Alexis Manenti, Radivoje Bukvić, Lionel Abelanski, Jérémie Laheurte, Olivier Barthélémy, Ognjen Mićović, Jovan Jovanović, Anne Serra, Alisa Radaković, Jean-Louis Coulloc'h, Cédric Appietto, Miki Manojlović i Dragan Bjelogrlić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI