Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Načelnik općine Srebrenik upriličio tradicionalne novogodišnje prijeme

Općinski načelnik Nihad Omerović danas je u prostorijama općine Srebrenik upriličio tradicionalni novogodišnji prijem za dobitnike „Zlatnog ljiljana“, „Zlatne policijske značke“ i ostalih najviših ratnih priznanja i odlikovanja s područja ove općine. Ovakvi svečani prijemi, istakao je načelnik Omerović, predstavljaju priliku da ukažemo mlađim generacijam da trebamo čuvati i baštiniti najvrednije tekovine proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH. Načelnik Omerović ukazao je i na nemjerljiv doprinos dobitnika najviših ratnih priznanja i svih branitelja u očuvanju integriteta i teritorijalne cjelovitosti države BiH, naglasivši da bez njegovanja tradicije ne možemo imati svijetlu budućnost. Učesnicima prijema obratio se i Muhamed Jašarević, šef Općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, a u ime dobitnika najviših ratnih priznanja na organizaciji prijema zahvalio se Ibrahim Salihović, ratni komandant  211. oslobodilačke brigade.

Nakon prijema u prostorijama općine Srebrenik, načelnik Omerović je u plavoj sali srebreničkog Doma kulture organizirao zajednički prijem za predstavnike političkih stranaka, penzionisane radnike općinskih organa uprave, predstavnike boračkih udruženja, predsjednike mjesnih zajednica, predstavnike Udruženja privrednika i privatnih privrednih kolektiva te direktore javnih ustanova i preduzeća s područja srebreničke općine.

Novogodisnji prijemi nacelnika Opcine Srebrenik

I ove godine nacelnik Opcine Srebrenik Nihad Omerovic uprilicio je tradicionalne Novogodisnje prijeme za predstavnike javnog,politickog i privrednog zivota Opcine Srebrenik,te dobitnike najvecih ratnih priznanja i predstavnike borackih udruzenja.

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Donnerstag, 27. Dezember 2018

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI