Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka Konstantina Stijepića iz Lopara

Tijelo dječaka Konstantina Stijepića, čiji nestanak je pokrenuo veliku potragu u Loparama, pronađeno je prije dva dana, a jutros je Okružno tužilaštvo u Bijeljini saopćilo uzrok smrti ovog dječaka.

“Jučer je izvršena obdukcija tijela desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stijepića, koje je pronađeno u nedjelju na lokalitetu Potok. Obdukcijom je utvrđeno da je smrt dječaka nastupila prije tri ili četiri dana, uslijed pothlađivanja”, stoji u saopćenju ovog tužilaštva.

Podsjećamo, za dječakom, koji je bolovao od autizma, od 7. marta je trajala velika potraga, u koju su bile uključene brojne nadležne ekipe iz cijele BiH, među kojima i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Pretražen je cijeli teren na području općine Lopare, a učestvovao je veliki broj pripadnika Ministarstva za unutrašnje poslove Republike Srpske, te Civilne zaštite RS-a, Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Brčko distrikta, Vatrogasne jedinice Lopare, Lovačkog društva Lopare te veći broj mještana susjednih sela i općina.

VIJESTI

Najnovije vijesti