Utorak, 27 Februara, 2024

Odgođen početak suđenja optuženima za smrt Džene Gadžun

Odgođen je početak suđenja Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, ljekarima koji su optuženi za smrt djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja. Ročište je bilo zakazano za danas u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Početak suđenja prethodno je bio zakazan za 16. novembar, ali je odgođen zbog bolesti sudije, a ročište prije toga odgođeno je zbog nedolaska advokata jednog od optuženih ljekara.

Optužnica u slučaju smrti Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine.

Anesteziolog Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok se oftalmolozi Jovanović i Halimić-Alajbegović terete za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. 

Sve troje su nedavno pred Kantonalnim sudom negirali krivicu za optužbe koje su im stavljene na teret.

Podsjetimo, Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo.

Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija nakon koje je preminula dvogodišnja djevojčica, nije optužen.

BHRT

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti