Nedjelja, 19 Maja, 2024

Održana 7. sjednica GV Srebrenik

Nakon duže pauze zbog sezone godišnjih odmora, danas je u Srebreniku zasijedalo Gradsko vijeće. Sedmu po redu vijećničku  sjednicu karakterisao je  obiman dnevni red sa 17. tačaka, koje su tokom cjelodnevnog zasijedanja i podržane, a pojedine su izazvale i dugotrajne rasprave .

Najznačajnije tačke oko kojih se vodila i najveća rasprava su Izvještaj o izvršenju Budžeta za prvo polugodište ove godine, prijedlog odluke o imenovanju u regulirane organe, a usvojena je, uz nekoliko zaključaka  i informacija o problematici skupljanja komunalnog otpada na ovom gradskom području.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o platama i drugim naknadama u organima uprave Grada Srebrenika, imenovanju punomoćnika državnog kapitala u skupštinama JP 9. Septembar i Vodovod i kanalizacija, imenovan je upravni odbor u Dječijem vrtiću, Gradskoj apoteci i nedostajući član upravnog odbora u JZU Dom zdravlja, kao i zamjenik gradskog pravobranioca.

Kako je najavljeno,već do kraja ovog mjeseca trebala bi biti održana još jedna, osma po redu sjednica Gradskog vijeća Srebrenika.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI