Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETOsnovano Vijeće Planinarske transverzale “Put Srebreničke povelje”

Osnovano Vijeće Planinarske transverzale “Put Srebreničke povelje”

turi

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, u saradnji sa resornim kantonalnim ministarstvom i planinarskim društvima iz cijelog kantona, oformilo je Vijeće Planinarske transverzale „Put Srebreničke povelje“. Vijeće će imati savjetodavnu ulogu u institucijama i organizacijama na području našeg kantona, a pomoglo bi u donošenju odluka o razvoju i funkcionisanju ove transverzale koja vodi od Srebrenika do Neuma, kao turističko-planinarskog objekta.

„Vijeće ima ulogu da koordinira između državnih organa i planinarskih društava i međusobno planinarskih društava, jer transverzala prolazi kroz više opština, čak i kroz više kantona ali je generalno unutar Federacije BiH, ali obzirom da imamo različite nadležnosti od opština i kantona. Upravo će zato Vijeće imati ulogu da koordinira rad svih ovih organa.“- kazao je Sabid Zekan, član PD „Konjuh“ .

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, kao i kantonalna Turistička zajednica.

„Ministarstvo i Turistička zajednica TK će podržati ovaj projekat kada je u pitanju taj planiraski put. To nam je potrebno, jer sve više danas imamo posjetilaca na Tuzlanskom kantonu koji bi šetali planinama i svakako to će doprinijeti i održavanju planina.“ – kaže Mirsad Gluhić, ministar turizma, trgovine i saobraćaja. (RTV SON)

MC

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari