Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKPostavljena izložba slika Lorene Babić u Plavoj sali Doma kulture u Srebrenku

Postavljena izložba slika Lorene Babić u Plavoj sali Doma kulture u Srebrenku

U okviru manifestacije “Dani hrvatske kulture grada Srebrenika” u Plavoj sali Doma kulture postavljena je izložba slika  talentirane likovne umjetnice Lorene Babić koju će u narednim danima moći pogledati građani Srebrenika.

-“Dani hrvatske kulture grada Srebrenika” manifestacija je koju po treći put organizuje udruženje građana “Ponori” Gornji Hrgovi. Njen cilj je očuvanje i promocija tradicionalnih vrijednosti  načina života i običaja Hrvata koji žive na ovim prostorima. Koristim priliku da svim građanima čestitam nadolazeće božićne i novogodišnje praznike”, kaže Slobodan Babić, predsjednik udruge “Ponori” koji j

20221220093222 IMG 5342

Manifestacija je posvećena dolasku velikog katoličkog blagdana Božića i u narednih desetak dana biće upriličena podjela božićnih i novogodišnjih paketića najmlađima,tradicionalno pečenje pečenice, kao i podjela paketa najugroženijim stanovnicima Gornjih Hrgova, a u Domu kulture u Srebreniku biće upriličen i tradicionalni Božićni prijem.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Srebrenik, Turistička zajednica Srebrenik, Ministarstvo kulture i sporta TK te Vlada Rebublike Hrvatske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari