Nedjelja, 14 Jula, 2024

Pozivaju se građani, privredni i drugi subjekti da se uključe u veliku ekološku akciju na području općine Srebrenik

U skladu sa članom 146. Odluke o komunalnom redu, kojim je mjesec maj određen kao mjesec uređenja grada i naseljenih mjesta na području općine Srebrenik, načelnik općine Srebrenik je donio Program aktivnosti na realizaciji proljetne akcije uređenja općine Srebrenik, koja se ima realizovati u periodu od 03. do 31. maja 2017. godine.

Navedenim Programom, između ostalih aktivnosti planirana je organizacija akcije uklanjanja divljih deponija smeća, čišćenja šireg područja planine Majevice i svih vodotoka na području općine Srebrenik, koja će se u saradnji sa Mjesnim zajednicama i građanima, JP “9. Septembar” d.d. Srebrenik, NVO i privrednim subjektima naše općine, realizovati dana 13. maja (subota) 2017. godine.

U tom smislu, pozivaju se svi zainteresovani građani, privredni i drugi subjekti da se uključe u ovu Akciju, te daju svoj doprinos na uklanjanju divljih deponija smeća, čišćenju i uređenju svih javnih i privatnih površina, šuma i vodotoka na području naše općine.

Više informacija o organizaciji same Akcije, građani mogu dobiti kod predsjednika Mjesnih zajednice, u resornoj Službi za prostorno uređenje i zaštitu okolice općine Srebrenik, kao i na zvaničnoj web stranici općine Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI