Nedjelja, 19 Maja, 2024

Pres konferencija u Dom zdravlja Srebrenik – Predstavljeni kapitalni projekti

U prostorijama Doma zdravlja Srebrenik održana je konferencija za štampu, na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja u prošloj godini i kapitalni projekti usmjereni na podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga. Kako je istakao direktor ove zdravstvene ustanove dr. Ibrahim Zukić, u prošloj godini, zahvaljujući donaciji Vlade Japana, nabavljeno je novo sanitetsko vozilo u vrijednosti od 60.000 maraka, a vlastitim sredstvima finansiraja je kupovina još jednog vozila. Uspješno je okončana i prva faza radova na izgradnji zgrade Urgentnog centra, u koje je, u saradnji s Općinom Srebrenik, investirano 88.000 maraka. I pored značajnih investicija, istakao je Zukić, Dom zdravlja je u prošloj godini uspješno poslovao, ostvarivši višak u iznosu od oko 80.000 maraka. Radovi na izgradnji i opremanju Urgentnog centra trebali bi se završiti do kraja godine, a nova zgrada raspolagat će se oko 510 metara kvadratnih korisne površine. Osim Službe hitne medicinske pomoći, u novom objektu osigurat će se adekvatan prostor i za Centar fizikalne medicine i rehablitacije koji sada radi u neuslovnim prostorijama u suterenu postojeće zgrade Doma zdravlja.

Imajući u vidu činjenicu da se sadašnje prostorije Hitne službe nalaze u blizini pješačke zone i da do njih vodi samo jedan neadekvatan prilazni put, izgradnjom nove zgrade Urgentnog centra, uz stvaranje boljih prostornih uslova za rad medicinskog osoblja, osigurat će bolji pristup do  Službe hitne medicinske pomoći iz više pravaca. U završnoj su fazi i pripreme za proširenje ambulante porodične medicine u Dubokom Potoku i nabavku savremenog mamografa. U sve ove projekte, prema riječima Zukića, u ovoj godini će se investirati preko 350.000 maraka, a sredstva će zajednički obezbijediti Dom zdravlja, Općina Srebrenik i privredni subjekti s područja ove općine.

M.O.

PRESS JZU DOM ZDRAVLJA SREBRENIK

U prostorijama Doma zdravlja Srebrenik odrzana je press konferencija za stampu, na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja u prosloj godini i kapitalnii projekti usmjereni na podizanje kvaliteta zdrav.stvenih usluga

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Mittwoch, 20. Februar 2019

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI