Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Press OFK Gradina – Predstavljen novi dres povodom 70. godišnjice kluba i idejno rješenje Zapadne tribine

Predstavnici OFK Gradina Srebrenik danas su upriličili prvu ovogodišnju press konferenciju, a povodom prozivke igrača i početka priprema za drugi dio sezone u 1. Ligi FBIH, predstavljen je i novi dres povodom sedamdesete godišnjice kluba i idejno rješenje zapadne tribine Gradskog stadiona u Srebreniku.
Kako je rekao predsjednik OFK Gradina Muhamed Suljagić, u klubu su zadovoljni generalno rezultatima u prvom dijelu sezone gdje Gradina zauzima visoku petu poziciju. Osnažen je značajno i omladinski pogon kluba i sada Gradina ima ukupno oko 180 registrovanih igrača u svim kategorijama i sigurno je najmasovniji i najznačajniji sportski kolektiv u Srebreniku. Također, posebna pažnja je posvećena i dodatnoj edukaciji trenera.
Istaknuto je zadovoljstvo ukupnim funkcionisanjem kluba, podrškom sponzora, a ono što predstavlja najveći problem i bolnu tačku za klub jeste loša infrastruktura u okviru Gradskog stadiona i tu će biti potrebna značajna ulaganja. Predstavljeno je idejno rješenje Zapadne tribine koja je planirana da se gradi, naredne sedmice biće predana dokumentacija za izdavanje urbanističke dozvole, a onda bi se trebalo ući u proces izrade generalnog projekta i u konkretne radove. Ovaj projekt najviše će ovisiti prvenstveno od podrške lolalne zajednice koja je i vlasnik stadiona, a ukoliko ta podrška bude kvalitetna, pomoć se može očekivati i od strane sponzora, Nogometnog saveza BiH i drugih institucija.
Šef stručnog štaba Gradine Samir Adanalić istakao je da ekipa u pripreme za drugi dio sezone ulazi uz manje promjene u igračkom kadru, najavljeno je po jedno pojačanje u svakoj liniji, odigravanje pripremnih utakmica i generalno očekivanja su da se Gradina bori za mjesta u gornjem dijelu tabele te da se što kvalitetnije afirmišu mladi igrači kluba.
Kapiten Dino Andrić pozvao je vjerne navijače Apače i sve simpatizere kluba da u proljetnom dijelu sezone pruže što veću podršku ekipi jer ona zaslužuje još veću podršku i veći broj navijača na tribinama.

VIJESTI

SPORT

SREBRENIK VIJESTI