Petak, 14 Juna, 2024

Prvi snijeg u Srebreniku donio brojne probleme

Obilne sniježne padavine koje su zahvatile sjeveroistočnu Bosnu nisu zaobišle ni Srebrenik. Od ranih jutarnjih sati tokom jučerašnjeg dana zabilježeni su brojni problemi u saobraćaju na cestama u Tuzlanskom kantonu.

Kako saznajemo, u prvoj polovini dana snijeg i led na cestama bili su uzrok  brojnih nezgoda, a vozila su ostajala ostaju zaglavljena. Na Previlama je evidentirana gužva, uzrok je udes između automobila i autobusa. Zbog oborenog stabla bio je obustavljen saobraćaj u mjestu Čanići na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik. Evidentirano je slijetanje automobila u kanal u mjestu Tinja kod Srebrenika.

Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je pune ruke posla na otklanjanju i čišćenju grana i stabala koja su oštećena odnosno polomljena zbog sniježnih padavina, kako u gradu, tako i u mjesnim područjima Luka, Kiseljak, Huremi, Špionica, Drenik…

Na terenu su bili i pripadnici GSS Srebrenik.

Saobraćaj u visinskim zonama i jutros se odvija otežano, a elektro snabdijevanje je u prekidu u više mjesnih područja.

Meteorolozi za danas prognoziraju slab snijeg mjestimično, i prestanak padavina u narednim danima, tako da se očekuje stabilizacija ukupnog stanja, i postepeno otklanjanje problema uzrokovanih snježnim padavinama.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI