Srijeda, 22 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKPU Srebrenik: Promocija kampanje "Sigurni na mreži"

PU Srebrenik: Promocija kampanje “Sigurni na mreži”

Imajući u vidu da je Oktobar „ Evropski mjesec cyber sigurnosti“  policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Srebrenik) su u sklopu aktivnosti na promociji društveno odgovorne kampanje “Sigurni na mreži”, dana 25.10.2022.godine, u gradskim ulicama Srebrenika, organizovali uličnu javnu kampanju te stim u vezi i podjelu promotivnog materijala (letaka) navedene kampanje. Na ovaj način su upoznavali građane sa najčešćim vidovima kompjuterskog kriminala, načinima zaštite, kao i načinom prijavljivanja istih policiji.

Podsjećanja radi, riječ je javnoj kampanji koju je Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zvanično započela 4. aprila 2022. godine, a koja ima za cilj prevenciju izvršenja krivičnih dijela iz oblasti kompjuterskog kriminala i povećanje nivoa informacione sigurnosti privrednih subjekata i građana na području Tuzlanskog kantona, te podizanje svijesti o trenutnim trendovima u oblasti kompjuterskog kriminala, a usmjerena je prema tri ciljne grupe: pravna lica (privredna društva), fizička lica (građanstvo), te djecu – maloljetnike.

Ovom prilikom, upućen je i apel građanima da budu oprezni prilikom korištenja internet servisa i ustupanja svojih ličnih i poslovnih podataka, te pozivamo sve koji imaju saznanja o izvršenim krivičnim djelima iz oblasti kompjuterskog kriminala da ista prijave policiji, kao i svako drugo krivično djelo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari