Subota, 25 Maja, 2024

Šareni baloni pušteni sa Starog grada Srebrenika u znak podrške mališanima oboljelim od malignih oboljenja

Nakon što su prigodnim programom na gradskom šetalištu u Srebreniku i simboličnim  puštanjem 20 šarenih balona u zrak , ukazali na značaj  borbe protiv malignih oboljenja , članovi Udruženja “PIPOL” Tuzla i učenici srebreničkih  osnovnih škola sličan performans upriličili su i na lokalitetu Starog rada Srebrenika.

U okviru obiljezavanja 15.febrauara Medjunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka ,50-tak mališana iz Prve OŠ u Srebreniku okupilo se na platou ispred srebreničke “Gradine” ,puštajući u zrak 60 šarenih balona , ukazujući na činjenicu da  se svake godine otkrije oko 60 novoboljelih na području FBiH , od kojih trećina oboljelih mališana od raka bude registrovana na području TK-a.

Kako je  istakla Amra Saračević , predsjednica Udruzenja “PIPOL” Tuzla, i ova manifestacija sa mališanaima iz Srebrenika organizovana je s ciljem slanja jasne poruke svima, koji mogu dati podrsku aktivnostima borbe protiv malignih oboljenja ,  da se uključe u ovakve aktivnosti.

Jedan od onih koji je uspio pobjediti u toj “borbi protiv raka” , jeste i desetogodišnji Davud Dzafić učenik Prve OŠ Srebrenik ,koji je sa svojim vršnjacima iz škole puštanjem balona dao podrsku oboljelim vrsnjacima. Bolest je ono što se ne bira i ne želi , dodje kada joj se najmanje nadamo , a solidarnost i humanost je ono što je u  takvim trenucima svima potrebno . A da je borba protiv i onih najtezih bolesti mnogo laksa uz podršku prijatelja , prema riječima Sabine Memić ,učiteljice u Prvoj OŠ Srebrenik ,srebrenički osnovci pokazali su to i ovim svojim gestom.

Photo: Rusmir Ibrahimović – Type O Positive

60 balona iznad starog grada Srebrenika

60 BALONA IZNAD STAROG GRADA SREBRENIKANakon što su prigodnim programom na gradskom šetalištu u Srebreniku i simboličnim puštanjem 20 šarenih balona u zrak , ukazali na značaj borbe protiv malignih oboljenja , članovi Udruženja "PIPOL" Tuzla i učenici srebreničkih osnovnih škola sličan performans upriličili su i na lokalitetu Starog rada Srebrenika.U okviru obiljezavanja 15.febrauara Medjunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka ,50-tak mališana iz Prve OŠ u Srebreniku okupilo se na platou ispred srebreničke "Gradine" ,puštajući u zrak 60 šarenih balona , ukazujući na činjenicu da se svake godine otkrije oko 60 novoboljelih na području FBiH

Gepostet von Radio Srebrenik 90,8 i 103 FM am Mittwoch, 14. Februar 2018

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI