Srijeda, 24 Jula, 2024

Servisne informacije za 21.6.2024.

POLICIJA –U protekla 24 sata na području Srebrenika dogodile su se 2 saobraćajne nezgoda, bez povrijeđenih lica.

HITNA – U SHMP Srebrenik obavljena su 102 pregleda i 3 terenske intervencije, 2 pacijenta prevezena su u UKC Tuzla.

VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Srebrenik imala je 2 tehničke intervencije na dostavi vode, te intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Neum.

ELEKTRO – Za danas nema najavljenih prekida u isporuci električne energije.

VODOVOD – JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik obavještava korisnike gradskog vodovodnog sistema da će se zbog povećane potrošnje i manjka vode u izvorištima vršiti obustava u isporuci vode u vremenu od 21:00 h do 07:00 h svakog dana za naselja:

Donja Špionica, Špionica – magistralni put, Špionica Krč, Ježinac, Ćehaje, Babunovići, NN Luka, Brda, Kiseljak, Uroża, Ćojluk, Novo naselje Polje, ulica Tuzlanskog odreda, ulica Ahmeta Džanića, ulica Posavskogodreda, ulica 16. Muslimanska brigade, ulica lbrahima Cvike, ulica 9. Septembra.


Obavještavaju se korisnici u naseljima Dedići, Seona, Behrami, Cage, Lipje, Kuge,Like, Duboki potok – Padališta koji se snabdijevaju iz gradskog vodovodnog
sistema da će se obustava u isporuci vode vršiti svaki dan od 07:00 h da 15:00 h.”, te korisnici u naseljima Tutnjevac,Špionica Centar,Stari Put,Srnice,Gušte od 10: do 15:00 sati

KOMUNALNO – JP “9. Septembar”d.d. Srebrenik obavještava korisnike usluge odvoza otpada da ce se tokom ljeta, a zbog visokih temperatura odvoz otpada vrsiti od 06 sati. Mole se korisnici da na vrijeme pripreme posude.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

U Srebreniku sunčano, trenutna temperatura 26, najviša dnevna 36 stepena Celzijusa.

Zbog visokih dnevnih temperatura na snazi je crveni meteoalarm.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI