Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli 4.107 komada čokolade ,,Milka”

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su veću količinu čokolada “Milka” na putnom pravcu Bijeljina – Zvornik i na području Brčko Distrikta.

„Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije, službenici UIO, Grupe za sprečavanje krijumčarenja Regionalni centar Tuzla, zaustavili su putničko motorno vozilo na putnoj komunikaciji Bijeljina-Zvornik. Provjerom putničkog motornog vozila, uz pomoć donirane opreme putem programa EXBS, otkrili su krijumčarenu robu koja nije prošla redovnu proceduru carinjenja“, potvrđeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje.

„Istog dana su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja izvršili provjere prometa robe i u pet poslovnih objekata na područiju Brčko Distrikta, a pronađena je veća količina robe stranog porijekla (Republika Srbija i zemlje zapadne Evrope) bez prateće dokumentacije.

U navedenim aktivnostima privremeno je oduzeto ukupno 4.107 komada čokolade ,,Milka” (pakovanje po 100 gr i 300 gr), 24 kg rezanog duhana i druga razna roba ukupne vrijednosti 20.000 KM“, navodi se u saopćenju

Protiv počinioca će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

VIJESTI

Najnovije vijesti