Nedjelja, 14 Aprila, 2024

U Srednjoj Špionici kod Srebrenika održana manifestacija “Dani kruha i plodova zemlje”

U nedjelju je u Srednjoj Špionici kod Srebrenika održana tradicionalna manifestacija “Dani kruha i polodova zemlje 2018.”. Manifestaciju koja podstiče na zahvalnost na istinskim životnim vrijednostima organiziralo je Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Srebrenik.

Ovu tradicionalnu manifestaciju koja se organizira već punih 13 godina svečano je otvorila Filka Veselčić, predsjednica HKD “Napredak” Srebrenik, naglasivši da ovom manifestacijom žele pokazati kako su svjesni da je kruh čovjekova potreba od pamtivijeka, a samim tim i simbol života.

Manifestaciji “Dani kruha i plodova zemlje” prisustvovao je veliki broj građana s područja Srebrenika i susjednih općina koji su imali priliku uživati u raznovrsnim pkarskim proizvodima koje su pripremile vrijedne domaćice iz Srednje Špionice, ali i bogatom izboru voća i povrća uzgojenog na ekolološki način.

Posjetioci su imali priliku uživiati i u recitalima posvećenim plodovima zemlje koje su pripremili učenici nižih razreda OŠ “Špionica” i u tradicionalnim narodnim igrama u izvedbi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Bijela” iz Distrikta Brčko i KUD-a “Mehmed Ibrahimović” Srebrenik.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI