Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Svečanom proširenom sjednicom Ov Srebrenik obilježen Dan državnosti

ov-za-web

Danas je prostorijama Doma kulture u Srebreniku održana svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Srebrenik kojom je na dostojan način obilježen 25. novembar, Dan državnosti BiH.

Pored vijećnika, sjednici su prisustvovali i predstavnici boračkih udruženja, privrednog, političkog i privrednog života općine Srebrenik. Na historijske odluke Prvog zasijedanja ZAVNOBiH-a na sjednici su podjsetili Ibrahim Zukić, predsjedavajući OV Srebrenik, Nermin Tursić, savjetnik načelnika općine Srebrenik, Vladimir Ilić, član Predsjedništva Općinskog odbora Udruženja antifašista i boraca NOR-a Srebrenik i Jakub Suljkanović, dopremijer Vlade Tuzlanskog kantona. Posebno su ukazali da se u toku Drugog svjetskog rata, uporedo s borbom protiv okupatora vodila i borba za drržavnost BiH i njenu ravnopravnost s ostalim republikama u sastavu bivše države, te da su narodi BiH svoj slobodarski duh platili visokom cijenom.

ov-4

U sklopu obilježavanja Dana državnosit BiH, delegacije boračkih udruženja, općine Srebrenik i Vlade TK polaganjem vijenaca na centralna spomen-obilježja i učenjem fatihe odale su dužnu počast poginulim braniteljima u protekla dva rata.

ov-3

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI