Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Teška saobraćajna nesreća u Srebreniku: Suvozač poginuo, tri osobe povrijeđene

nesreca Srebrenik

U nedjelju oko 2 sata na regionalnom putu Srebrenik-Gračanica, u Babunovićima kod Srebrenika dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri teško povrijeđene.

 Vozač Mercedesa M.M. (42) iz Srebrenika, krećući se u pravcu Gračanice, izgubio je kontrolu nad vozilom, sletio s kolvoza i u punoj brzini udario u betonsku dvorišnu ogradu s desne strane puta.

Nakon što se odbio od zida i okrenuo više puta na cesti, Mercedes je udario i u putničko motorno vozilo Golf-2 za čijim upravljačem je bio K.S. (22) iz Sladne kod Srebrenika.

Vozač Mercedesa i saputnici U.E.(41) i M.R. (42) odmah su prevezeni u hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik, dok je suvozač U.A. (42) iz Srebrenika ostao zarobljen u smrskanom vozilu.

Tek nakon što su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik hidrauličnim kliještima isjekli dijelove lima, teško povrijeđeni suvozač je izvučen, a potom je sanitetskim vozilom prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja.

Zbog teških povreda, dežurni ljekar je konstatirao smrt.

Vozač Mercedesa i dva saputnika prevezeni su na UKC Tuzla i zadržani su na liječenju. Pošto je uviđaj još u toku, u MUP-u Tuzlanskog kantona još ne mogu saopćiti podatke o poginulom i povrijeđenima.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI