Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaMAGAZINU BiH, počinje 5. Konferencija za mame, Vahida Djedović - Ženski razgovori

U BiH, počinje 5. Konferencija za mame, Vahida Djedović – Ženski razgovori

Pod sloganom “Svaka mama zaslužuje dan za sebe“ u Sarajevu sutra počinje 5. MAMF Konferencija za mame ove godine koja ove godine slavi mali jubilej i okuplja najveći broj mama na jednom mjestu.

Svake godine organizatori se trude da dovedu vrsne stručnjake i paneliste koji u otvorenoj diskusiji s mamama kroz 5 panela razgovaraju o temama koje su važne u životu svake žene a naročito se to odnosi na zdravlje, odgoj djece, brak, poslovni i lični razvoj pojedinca te aktivan doprinos u zajednici.

Prilika je to da mame napune baterije i povežu se s drugim nevjerojatnim ženama. Događaj donosi nevjerojatnu energiju i tijekom proteklih godina prisustvovalo mu je skoro 1000 majki iz različitih dijelova BiH.

Osnivač Konferencije je Meliha Mulahalilović-Žiško govori kako je ideja jedne majke prerasla u veliki projekat :

“MAMF je nastao u trenutku kada sam shvatila da postoji veliki broj žena treba podršku, vrlo često kad nam je ona potrebna ne znamo kome se obratiti i kako da nađemo rješenje za neki izazov s a kojim se trenutno suočavamo kao majka, žena, supruga. Živimo u vremenu gdje se svi okreću sebi, tradicionalni odgoj djece se gubi u modernom vremenu i dileme kako iskoristiti najbolje od oba svijeta su svakodnevno prisutne. Danas više nema velikih porodica, žene su primorane da biraju između majčinstva ili karijere u dosta slučajeva. Jedan od razloga zašto je MAMF nastao i postao tako popularan je da kroz sveobuhvatni pristup kroz konferenciju, medije, zajednicu u cjelini, minimiziramo izazove uz međusobnu podršku. Radujemo se, dijelimo pozitivne priče i ukazujemo an stvari koje treba unaprijediti za porodicu i zdravo društvo u cjelini”, kaže Mulalhalilović-Žiško.

Kada je riječ o programu MAMF ove godine otvaramo s autorom i protagonistkinjama dokumentarnog serijala “Sve što ste željeli znati o ženama, a nikada se niste usudili pitati” Peđom Kazazovićem, Amrom Muratović, Sanelom Krsmanović-Bistrivoda,Selmom Suljević i Vesnom Filipović.

U serijalu je intervjuirano 14 žena koje su prijateljice, radne kolegice, poznanice.

Drugi dan donosi fokus na psihičko i fizičko zdravlje, s nama će biti veoma popularan i bez dlake na jeziku, psihoterapeut Vahida Djedović koja će kroz Ženske razgovore govorimo o izboru partnera i donošenju važnih odluka, samopouzdanju te poziciji majke i žene. Kako se u tome snalazimo i kada počinje put osnaživanja otkrit ćemo kroz Ženske razgovore.

S obzirom na to da se konferencija održava u mjesecu oktobru, mjesecu borbe protiv karcinoma dojke, s nama će na MAMF-u biti i dr. Sara Lubura, radiolog, vrsni stručnjak za dijagnostiku , liječenje i prevenciju karcinoma.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari