Subota, 25 Maja, 2024

U Srebreniku 4 novozaražene osobe, dvije na bolničkom liječenju

Prema najnovijim informacijama u Srebreniku su registrovane četiri novozaražene osobe. Ukupno, na području Srebrenika su aktivne 22 osobe zaražene korona virusom. Dvije osobe su na bolničkom liječenju i u stabilnom su stanju. Ostali inficirani su u kućnoj samoizolaciji. Obzirom na drastično povećanje broja novozaraženih na području TK (70 u protekla 24 sata), Ministarstvo zdravstva TK donijelo je preporuku za osobe starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja, te da redovno koriste zaštitnu opremu. Takođe, da ne idu na rutinske kontrole i maksimalno reduciraju odlaske kod porodičnog ljekara i u bolnice ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Preporučuje se prvo telefonom kontaktirati porodičnog ljekara, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili ljekarski savjet.

Preporučuje se stanovništvu da, zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se usložnjava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.

Preporučuje se svim državljanima BiH da, bez prijeke potrebe, ne putuju u zemlje u kojima je prisutna visoka transmisija COVID-19, te da godišnji odmor provode u BiH.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI