Subota, 20 Jula, 2024

Ugažen snijeg i poledica na pojedinim putnim pravcima

Na pojedinim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, dok se u nižim predjelima saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog ugaženog snijega izdvajamo puteve: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mrkonjić Grad (Mlinište), Jablanica-Posušje (Blidinje), Sarajevo-Rogatica (Romanija), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled) i Trnovo-Foča (Rogoj). Na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na poledicu, dok se u nižim područjima poledica može očekivati na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

VIJESTI

BIHAMK vijesti