Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIUspostavljena direktna aviolinija Hurgada – Banjaluka – Hurgada

Uspostavljena direktna aviolinija Hurgada – Banjaluka – Hurgada

Direktna linija Hurgada-Banjaluka-Hurgada egipatske avio-kompanije Air Cairo uspostavljena je danas na banjalučkom Aerodromu.

Na ovoj relaciji avion će saobraćati dva puta sedmično – utorkom i petkom.

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić rekao je da je ova aviolinija još jedan uspješan projekat ovog preduzeća, te da će značajno doprinijeti razvoju Republike Srpske.

-Do kraja godine očekujemo još najmanje dvije nove destinacije, što će doprinijeti značajnom oživljavanju našeg aerodroma i korištenju njegovog potencijala – rekao je Račić.

On očekuje da linija do Egipta bude uspostavljena tokom cijele godine, jer postoje potencijali za putovanje putnika ka toj zemlji i u zimskom periodu.

-Nadamo se da ćemo u narednom periodu pojačano raditi na promociji turizma Republike Srpske, kako bismo imali dobru razmjenu turista koji dolaze iz različitih zemalja, jer Srpska i BiH imaju šta da pokažu – rekao je Račić.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će resorno ministarstvo uložiti sve napore da se u narednom periodu uspostavi još sličnih linija.

-Nemoguće je razvijati turizam, ali ni trgovinu, ukoliko nismo povezani auto-putevima, cestama ili aerodromima – rekla je Gašić.

Prve putnike koji su iz Banjaluke avionom otputovali ka Hurgadi ispratio je i ambasador Egipta u BiH Jaser Sorur, koji je izrazio nadu da će putnika na ovoj liniji biti sve više.

On je istakao da je turizam jedan od važnijih sektora koji utiče na privredni i ekonomski razvoj zemlje, te kojem treba posvetiti pažnju u narednom period.

-Današnji let je prvi korak na uspostavljanju saradnje na čijem ćemo razvoju raditi u narednom period – rekao je Sorur. (Srna)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari