Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Zakon o demobilisanim borcima danas na dnevnom redu Predstavničkog doma

Za danas je sazvana prva redovna sjednica u novom mandatu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Jednom od najavljenih tačaka dnevnog reda, Klub zastupnika Demokratske fronte – Građanskog saveza predložio je, po skraćenom postupku, zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Prijedlog Zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih osoba – rezidenata FBiH, koja su ostvarila prihode iz inostranstva, također je u najavljenom dnevnom redu za ovu sjednicu, a predlagač je zastupnik Socijaldemokratske partije BiH Irfan Čengić koji ga je u parlamentarnu proceduru uputio po hitnom postupku.

Više drugih zakona je predloženo po skraćenoj proceduri, a njihov cilj je da sedam općina u Federaciji BiH dobiju administrativno status gradova. To su općine: Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Živinice, Gračanica i Srebrenik.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je i odobravanje odluke o izdavanju garancije Federacije BiH i davanju prethodne saglasnosti za kreditno zaduženje preduzeća Elektroprivreda BiH kod izvozno-uvozne banke Kine za Projekat izgradnje Bloka 7 – 450 MW Termoelektrane Tuzla. (RTV SLON)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti