Petak, 14 Juna, 2024

Završena sezona A1 košarkaške lige, historijski uspjeh Gradine

Ovog vikenda spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u A1 ligi u kojoj je srebrenička Gradina ostvarila historijski uspjeh. Iako je Gradina tijesno porazena od ekipe Vogosce rezultatom 82:80 ova sezona ostat ce upisana u historiju KK Gradine. Svi u košarkaškom klubu Gradina moraju biti zadovoljni sa onim sto je postignuto u protekloj sezoni s obzirom na turbolencije koje su ih pratili u toku ove sezone. 
Porazom u finalu play off-a od KK Vogosce koja je izborila Premijer ligu KSBiH ostavila je Gradinu na jedan korak od krajnjeg cilja. Mora se priznati da su košarkaši Vogošće imali veću zelju i motiv kao i siri roster koji se kod košarkaša Gradina dosta mijenjao tokom sezone. U zadnjoj utakmici pred domaćom publikom košarkaše Gradine predvodili su Golijanin i mladi Jakupovic sa po 15 postignutih poena dok su ih pratili Dzambić i Hasić sa po 14 poena. 
Kod gostiju prednjacio je iskusni play Peljto sa 23 poena a pratili su ga Fazlic sa 13 i Buza sa 10 postignutih poena. Iako su košarkaši Gradine dali i vise od svog maksimuma u finalu nisu mogli vise nad kompletnijom ekipom Vogošće. Ostaje žal što su košarkaši Gradine došli na korak do cilja koji nisu dosegli.
Uprava Gradine zahvaljuje se
dugogodišnjem kapitenu Gradine Nurkanovicu za sve sto je uradio za srebreničku košarku, a koji se u zadnjoj utakmici Play off-a A1 lige oprostio od aktivnog igranja košarke.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI