Subota, 25 Maja, 2024

„Zero Waste – Budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ edukativno-sportski događaj održan u Srebreniku

Danas je u sportskoj dvorani u Srebreniku održan sportsko-edukativni program “Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu” kao uvertira u 14. Sportske igre mladih. Zahvaljujući partnerstvu sa Gradom Srebrenikom, Sportske igre mladih će se i ove godine održati u Srebreniku, te će svi osnovnoškolci imati priliku, potpuno besplatno, učestvovati u različitim sportskim disciplinama te boriti za plasman na finalno takmičenje koje će u julu mjesecu biti održano u Sarajevu.

Događaj „Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planetu“ je održan u Srebreniku kao uvertira u sve aktivnosti Igara koje slijede, a Sportske igre mladih ovaj događaj sprovode u saradnji sa kompanijom Coca-Cola, a u sklopu kojih se održavaju i radionice u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH. Cilj programa je da djevojčice i dječaci, na zabavan način, uče o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju, a ovaj put su to bile djevojčice i dječaci iz Prve Osnovne škole Srebrenik, koji su u dvorani, imali priliku učestvovati, naučiti neke nove stvari te osvojiti nagrade.

Zero Waste jedinstven je projekt koji uči mlade ljude na kreativan način te kroz igru i sport o najvažnijim stvarima kako bi ih djeca što lakše i prirodnije usvojila i praktikovala u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu, potiču se mladi ljudi da, logičkim zaključcima, nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je sportski dio posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Plazma Sportske igre mladih će u 2024. godini obići ukupno 46 bh. gradova/općina, gdje će se djevojčice i dječaci takmičiti u 10 sportskih disciplina i uživati u druženju, zabavi i smijehu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI