Utorak, 18 Juna, 2024

A1 liga KSBiH / Novi poraz košarkaša iz Srebrenika

Proteklog vikenda odigrane su utakmice V kola A1 lige grupa Sjever u kojem je srebrenička Gradina ugostila ekipu Travnika i zabiljezila novi poraz tijesnim rezultatom 78:75 u korist gostiju.

Iako sam početak susreta nije nagovjestavao da ce pobjeda otici put Travnika uporni gosti uspjeli u svojoj namjeri. Polovinom drugog perioda na semaforu je stajalo +10 razlike u korist srebreničkih plavaca nakon čega ekipa Travnika pravi seriju 10:0 pa se na odmor odlazi pri nerijesenom rezultatu 34:34.

U drugom poluvremenu igralo se koš za koš pa je Gradina 15 sekundi do kraja imala +2 poena koje je 4 sekunde do kraja poravnao Čišić za produzetke u Srebreniku. U produzetku vise srece i znanja imala je ekipa Travnika koja sasvim zasluzeno nosi bodove iz Srebrenika.

Iako je Gradina imala pet igrača sa dvocifrenim brojem poena travnicki trio Čišić (20 poena)- Bećirović (18 poena) i Markovic (16 poena) bio je dovoljan za pobjedu. Kod Gradine više od ostalih pokazali su kapiten Begovic i mladi Zahirovic sa po 18 postignutih poena.

Naredno kolo Gradina je ponovo domaćin u Srebreniku, a ovog puta ugostit ce ekipu KK Brčko DC. Prilika za popravni srebreničkim plavcima da zabiljeze prvu pobjedu ove sezone. Sažmi

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE