Četvrtak, 8 Juna, 2023
NaslovnicaMAGAZINOstale vijestiAuto kros utrke u Srebreniku dobile svoje pobjednike

Auto kros utrke u Srebreniku dobile svoje pobjednike

Na lokalitetu Špionice u Srebreniku danas su održane finalne, posljednje za ovu godinu auto moto kros utrke za kup “Srebrenik 2021”.

kross

Organizator, sportski autoklub “Autokros” Srebrenik ugostio je oko četrdeset najhrabrijih i najbržih auto kros vozača iz Bijeljine, Brčkog, Ugljevika, Pelagićeva, Odžaka, a svoje vozačko umijeće pokazali su i dokazali i vozači iz našeg grada. U finalnoj utrci u I klasi (do 1400cu) prvo mjesto osvojio je Luka Todorović, drugo Spasoje Živanović, na trećem je Srećko Mitrović.

U II klasi (do 1800 cu), prvo mjesto zauzeo je Dejan Tešić, drugo Savo Stevanović, a treće Branimir Stajić.

U finalnoj utrci vozila preko 1800 kubika prvo mjesto je zauzeo Samed Pedljić, drugo Milan Radovanović, dok je na trećem mjestu Spasoje Živanović.

pedljickross

Najbržim vozačima koji su svoje sposobnosti pokazali na posebno pripremljenoj kružnoj stazi, uručeni su pehari, diplome i novčane nagrade. Ovaj atraktivni sportski događaj protekao je u fer i korektnoj atmosferi, koju je upotpunio i oficijelni voditelj, inače dobar poznavalac strogih pravila ovog takmičenja Mladen Jerković iz Pelagićeva.

Predsjednik sportskog autokluba “Autokros” Srebrenik Salko Pedljić izrazio je zadovoljstvo, prije svega zbog činjenice da ova vrsta sporta polako zauzima svoje mjesto na ovim prostorima, ali atmosferom koja je vladala među takmičarima i publikom koja je doživjela poseban spektakl.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari