Utorak, 27 Februara, 2024

Danas pretežno oblačno

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo i Livno 0; Sokolac 2; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 3; Prijedor, Sanski Most i Zenica 4; Banja Luka, Doboj, Drvar i Široki Brijeg 5; Stolac 9; Mostar i Trebinje 12; Neum 13°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

Biometeorološka prognoza i dalje je relativno nepovoljna. Mada će postepeno biti stabilnije, prohladno vrijeme i veći sadržaj vlage u zraku loše će djelovati na rizične grupe stanovništva, hronične bolesnike, starije osobe i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, razdražljivosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Negativni uticaj vremenskih prilika, djelimično će biti umanjen blagim porastom temperatura zraka. Na jugu malo toplije i ugodnije.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

VRIJEME