Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKDelegacija Vlade TK posjetila Srebrenik

Delegacija Vlade TK posjetila Srebrenik

Na poziv vršioca dužnosti gradonačelnika Grada Srebrenika Nermina Tursića delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Irfanom Halilagićem danas je boravila u radnoj posjeti Gradu Srebreniku. Ovom prilikom razgovaralo se o privrednim, poljoprivrednim i turističkim potencijalima kojim Srebrenik raspolaže. Također, Tursić je Vladi Tuzlanskog kantona prezentirao planove razvoja Grada u narednom periodu, te ukazao na određene faktore koji ograničavaju brži i kvalitetniji razvoj Srebrenika.

“Današnjom posjetom želimo vršiocu dužnosti Gradonačelnika, Tursiću, ali i svim Srebreničanima poslati poruku da će Vlada Tuzlanskog kantona biti partner i podrška svim razvojnim projektima, svih lokalnih zajednica, pa i Srebrenika. Današnjim razgovorom želimo se upoznati sa razvojnim projektima u Srebreniku, kako bismo i kroz planiranje Kantonalnog budžeta mogli planirati podršku određenim projektima”, riječi su premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića, koji se domaćinima zahvalio na dobrodošlici i riječima podrške koje su uputili Vladi Tuzlanskog kantona ali i podcrtao da novca u Budžetu Tuzlanskog kantona nema dovoljno za sve projekte, ali da su u toku i aktivnosti kojima će se i iz međunarodnih fondova osigurati sredstava za razvoj infrastrukture, privrede i privrednih kapaciteta.
Također, današnju posjetu premijer je iskoristio i da podcrta da je samo ove godine za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srebreniku Vlada Tuzlanskog kantona ka ovoj lokalnoj zajednici usmjerila više od milion KM.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tursić se premijeru Halilagiću i delegaciji Vlade zahvalio za današnju radnu posjetu ističući da je ona „vjetar u leđa” i pokazatelj da Srebrenik ima partnere na koje može računati.


Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, delegacije Grada i Vlade su posjetile Mješovitu srednju školu Srebrenik i Prvu osnovnu školu u kojima su u proteklom periodu realizirani značajni investicijski projekti.


Današnjem sastanku su prisustovali i poslanici u Skupštini TK Edin Vikalo i Jakub Suljkanović, vijećnici u Gradskom vijeću, te predstavnici privrednog i društvenog života Srebren

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari