Nedjelja, 14 Jula, 2024

Eko akcija u Srebreniku – smeće će se voziti na deponiju u Doboj /FOTO/

EKOLOŠKA AKCIJA8

Jutros u 9 sati na cijelom području Općine Srebrenik je počela ranije najavljena i do sada najveća ekološka akcija u kojoj učestvuje oko hiljadu ljudi.
EKOLOŠKA AKCIJA7
Općinski načelnik Nihad Omerović je u pripremi ove akcije održao sastanak sa predsjednicima Mjesnih zajednica naše općine, direktorima javnih preduzeća i ustanova, kao i sa direktorima i vlasnicima privatnih firmi i preduzeća.
EKOLOŠKA AKCIJA6
Ovo je do sada najobimnija ekološka akcija koja za cilj ima proljetno čišćenje našega grada i svih naselja, putnih komunikacija, riječnih korita, potoka, šuma, dvorišta, kao i svih divljih deponija smeća.
EKOLOŠKA AKCIJA5
Značajnu podršku ovoj akciji daju i privatne firme koje su obezbijedile mehanizaciju i potrebnu opremu, ali i naše javno komunalno preduzeće “9. Septembar”.
EKOLOŠKA AKCIJA4
Radnici organa uprave na čelu sa Općinskim načelnikom su se jutros odazvali ovoj akciji i ispred nove općinske zgrade krenuli na čišćenje korita rijeke Tinje na dionici od Koprića mosta prema Kiseljaku.
EKOLOŠKA AKCIJA3
U svim našim mjesnim zajednicama angažovani su građani i omladina koji će danas tokom dana očistiti svoja naselja od divljih deponija smeća, a naročito putne pojaseve i vodotokove.
EKOLOŠKA AKCIJA1
Prikupljeno smeće i kruti otpad će tokom dana biti odveženo i adekvatno deponovano. S porukom da zajedno trebamo i moramo čuvati prirodne ljepote i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, razvijati ekološku svijest svih nas a naročito mladih, Općinski načelnik Nihad Omerović se ovim putem zahvaljuje svim učesnicima današnje akcije, koja će postati tradicionalna.
EKOLOŠKA AKCIJA 2
EKOLOŠKA AKCIJA - MAJ - 2016 003

VIJESTI

Najnovije vijesti