Srijeda, 8 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETGradačački sajam šljive od 24. do 27. augusta, očekuje se oko 350...

Gradačački sajam šljive od 24. do 27. augusta, očekuje se oko 350 izlagača

Četrdesetdeveti sajam šljive održat će se na oko 5.000 kvadratnih metara površine.

Četrdesetdeveti Sajam šljive u Gradačcu ove godine će biti održan od 24. do 27. augusta na lokalitetu sportske dvorane Skenderija u tom gradu, ali i sa manifestacijama na Kuli Husein kapetana Gradaščevića i jezeru Hazna.

Prvi Sajam šljive u Gradačcu održan je 1969. godine, a od 1987. godine je dobio prefiks međunarodnog.

– Četrdesetdeveti sajam šljive održat će se na oko 5.000 kvadratnih metara površine. Imat ćemo oko 350 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Podijeljen je, tako bih rekao, u tri sekcije: poljoprivredna proizvodnja, prehrambena industrija te mehanizacija i oprema. Tokom 49. sajma šljive imat ćemo i petu po redu podsajamsku aktivnost, odnosno Međunarodni sajam pčelarstva – rekao je danas na konferenciji za medije direktor Turističke zajednice Grada Gradačca Ensar Mešanović.

FB IMG 1655966359048

Tokom održavanja sajma bit će upriličen koncert Latifa Moćevića i grupe Regina, a specijalni gost je Stjepan Mesić, nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske.

Želimo da 49. sajam šljive bude bolji i uspješniji od prethodnih kako kvalitetom tako i sadržajem. Počeli smo 1969. godine, a 1996. godine smo faktički na ruševinama obnovili sajamske aktivnosti. Gradačac živi za sajam i ubijeđen sam da ćemo biti dobri domaćini – kazao je gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari