Petak, 24 Maja, 2024

Gradonačelnik Srebrenika bio gost gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić

Gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić, zajedno sa saradnicima, bio je gost gradonačelnice Grada Sarajeva Benjamine Karić i njenog zamjenika Samira Avdića.

Razgovaralo se o aktuelnim infrastrukturnim projektima u Sarajevu, ali i Srebreniku, razmijenjena su iskustva koja mogu biti od koristi i za sve građane.

-“Iskazali smo zadovoljstvo što će spomenik prvom našem kralju Tvrtku Kotromaniću, koji je rođen u našem Srebreniku, napokon biti postavljen u našem glavnom gradu Sarajevu. Gradonačelnica Karić je obećala da će biti na raspolaganju i pomoći Srebreniku kako bi u narednom periodu i mi dobili reprezentativan spomenik našem kralju Tvrtku. Također uskoro ćemo planirati i uzvratnu posjetu predstavnika Grada Sarajave prilikom koje ćemo promovisati plod uspostavljene saradnje naša dva grada”, istakao je gradonačelnik Bjelić..

„Sarajevo jeste i treba da bude mjesto koje povezuje sve gradove u našoj zemlji. Bila mi je čast ugostiti gradonačelnika predivnog Srebrenika, čuti o procesima koji se realiziraju u ovom gradu i čijim dijelom bh. prijestolnica zasigurno želi biti“, poručila je gradonačelnica Karić.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI