Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIHAMKGužve na graničnim prelazima

Gužve na graničnim prelazima

Frekvencija vozila je pojačana na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas i sutra u vremenu od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

bihamk eng

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Doljani pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gabela Polje, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na GP Ivanica kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari