Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Hladno i oblačno vrijeme sa kišom povremeno, na planinama snijeg

kisa

U Federaciji BiH (FBiH) početkom ove sedmice biće hladno vrijeme za ovo doba godine, u nižim krajevima povremeno sa kišom, a u višim sa snijegom, koji je u srijedu moguć i u nižim predjelima, dok se od četvrtka očekuje stabilizacija i toplije vrijeme.

Danas će biti hladno i oblačno vrijeme sa kišom povremeno, a u višim predjelima sa snijegom, uz dnevnu temperaturu do 10 stepeni Celzijusovih.

Ujutro će biti hladnije i oblačno vrijeme, mjestimično i maglovito. U nižim predjelima sa slabom i povremenom kišom, a u višim krajevima sa slabim snijegom.

Kasnije popodne i do večeri padavine će prestati uz djelimično smanjenje oblačnosti, pa će biti i sunčanih intervala, više na sjeveru i sjeveroistoku.

U Hercegovini će biti bez padavina, uz promjenjivu oblačnost i sunčane intervale.

Duvaće slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a u Hercegovini pojačana i jaka bura. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu devet speni Celzijusovih, a dnevna od četiri do 10, na jugu oko 15 stepeni.

U utorak će biti prohladno i pretežno suvo vrijeme uz promjenjivu oblačnost, oko rijeka i po kotlinskim predjelima tmurno sa maglom i niskom oblačnošću, uz dnevnu temperaturu do devet stepeni Celzijusovih.

Popodne i prema večeri naoblačenje sa sjevera će doći mjestimično kiša, a u planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu pet stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura od tri do devet, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih, a u višim predelima oko jedan stepen.

U srijedu, 16. marta, ujutro će biti prohladno i pretežno oblačno, u višim predjelima slab snijeg, koji je ponegdje moguć i u nižim krajevima, uz dnevnu temperaturu do osam stepeni Celzijusovih.

Oblačno vrijeme zadržaće se i tokom dana sa slabom i mjestimičnom kišom u nižim i snijegom u višim krajevima, tokom noći padavine prestaju uz djelimično razvedravanje.

Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od dva do osam, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak, 17. marta, biće promjenjivo oblačno i suvo, a na krajnjem zapadu oblačnije. Tokom dana malo toplije u odnosu na prethodne dana, te promjenjivo oblačno uz sunčane intervale.

Jutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, na planinama na istoku do minus sedam, na jugu šest stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od sedam do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Niske temperature uz povećanu naoblaku, kod većine ljudi danas će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće.

Jutarnji sati će biti znatno svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće.

S odmicanjem dana, opšta slika će se lagano popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI