Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Izbor za Miss Universe navodno bio namješten, organizatori negiraju optužbe

Ovogodišnji izboru za Miss Universe u New Orleansu navodno je bio namješten. Ove tvrdnje počele su se širiti društvenim mrežama, a organizator negira optužbe.

Na ovogodišnjem izboru za Miss Universe pobijedila je Amerikanka R'Bonney Gabriel (28), a društvenim mrežama brzo su se počele širiti glasine da je izbor namješten.

Naime, Anne Jakrajutatip je nova vlasnica Miss Universe i optužuju je za namještanje takmičenja za Miss SAD-a. Jakrajutatip je na čelu JKN Global Group, koja posjeduje i Miss Universe i Miss SAD-a. Brojni obožavatelji popularnog takmičenja prozivaju putem interneta jer smatraju da je sumnjivo da pod kontrolom ima oba takmičenja.

Njena korporacija je prošle jeseni kupila Miss Universe za 20 miliona dolara, a zajedno s tim su došla i prava na Miss SAD-a. Mnogi su mišljenja da se ovdje radi o očitom sukobu interesa.

Amy Emmerich, izvršna direktorica organizacije Miss Universe, negira optužbe da je takmičenje namješteno.

“Jedna od četiri najbolje računovodstvene kompanije u Sjedinjenim Američkim Državama odobrila je rezultate i potvrdila proces”, poručila je Emmerich ističući da rezultatima takmičenja upravlja nezavisna strana.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE