Nedjelja, 19 Maja, 2024

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, zbog čega pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve Konjic-Jablanica-Prozor, Lašva-Travnik, Bihać-Ključ-Sanski Most i Kupres-Livno, kao i puteve na širem području Sarajeva, Tuzle, Zenice i Doboja. Kolovoz je mjestimično vlažan, a upozoravamo i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, još danas i sutra se, u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Do kraja ove sedmice izvode se sanacioni radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), zbog čega se u vremenu od 08 do 16 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-15 Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog čega se na mjestu radova saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

VIJESTI

BIHAMK vijesti